Categories
My Links

« IZGUBLJENO-NAĐENO | Ti si na javi moj san »

I WAS A FOOL PLAYING BY THE RULES
vilabezkrila | 17 Jun, 2011 13:16
Da..Bila sam budala jer sam igrala po pravilima. Kao maloj devojčici, majka mi je govorila, tj. prenela mi je savet koji je njoj njena majka dala, a ovoj njena majka. Znači tradicionalni savet, koji se prenosi s kolena na koleno o tome kako sačuvati brak a koji glasi: da ti brak dugo traje, kuća uvek mora da bude čista. Pola sata pre nego ti muž stigne kući, operi se, presvuci se, našminkaj, popravi frizuru, i uvek, ali baš uvek dočekaj muža s osmehom na licu. Kuvaj mu jela koja on voli, neka uvek bude čist i popeglan, nikada ne dovodi sebe u situaciju kojom ćeš obrukati sebe a time i muža, budi uvek blaga, puna razumevanja, ne zvocaj, ne pravi scene, i najvažnije od svega uvek moraš biti raspoložena za seks. I brak će da ti traje ceo život. I kad je došlo vreme da se udam, kad sam se udala svega toga sam se pridržavala. Čak i više od toga..zažmurila bi na jedno oko više nego često. S ljubavlju sam brinula o kući, s osmehom bi muža dočekivala i kad mi do osmeha nije bilo. Čekala sam ga da ručamo zajedno, ali su se vremenom ručkovi pretvarali u večere, a vecere u doručke. Na kraju sam odustala. Sada kažem sa sigurnošću da nema pravog saveta za dobar i dugovečan brak. Džaba sva pravila, dzaba ljubav, požvrtvovanje.. Čini mi se da je od svega potrebna volja i želja da nešto uspe. Uprkos tome što sam igrala po pravilima brak mi se raspao. Život mi je okrenut naglavačke. Dugo sam bezuspešno pokušavala da ga okrenem u neku normalu, pa sam na kraju odustala i prihvatila da je možda baš to što je okrenut naglavačke normalno stanje stvari i u tom haosu u kojem je pravilo da nema pravila se osećam, aj neću da kažem da je dobro, al je bar zanimljivo.. Samo se po neki put, a u zadnje vreme sve češće, osećam kao veelika budala baš zato što sam igrala po pravilima, a od toga nikakve vajde ni koristi.  #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jovan s.s. | 17 Jun, 2011 15:18

Sve igre su uz neka pravila...Pozdrav

(no subject) [Reply]
vilabezkrila | 17 Jun, 2011 15:21

Jovane..brak je deo života, a život nije igra. ili možda jeste..

(no subject) [Reply]
Jovan s.s. | 17 Jun, 2011 15:23

..igra bez granica..

(no subject) [Reply]
vilabezkrila | 17 Jun, 2011 15:53

Igra bez granica :-))))) ta asocijacija me nasmejala

(no subject) [Reply]
anna | 17 Jun, 2011 18:34

...ipak mislim da si radila pravu stvar.Mislim da drugacije ne moze i ne treba!
Zasluzujes svako postovanje
Divljenje...
Drugacije ponasanje zene u brakuje ,po meni je nista drugo do jeftin ugovor o prezivljavanju i izdrzavanju, pa je samim tim jadnije od prostitucije ...i to moze svaka zena.
SVAKA ZENA ume da se uda,okrene glavu od muzevljevog ponasanja,rodi decu i nadje ljubavnika...lagana filozofija ocajnih domacica.
Molim te da ne mislis da nesto moralisem i glumim finocu...jer mi to nije ni na kraj pameti.
Bila sam i ljubavnica i prijatelj i "zajedno" i "odvojeno" i kako god ...govorim iz licnih iskustava.
I ponavljam...to sto si bila ne moze svako.To su retkosti i pravi Muskarac ce to znati da prepozna i ceni.
Glavu gore.
Jos ,jos vislje... :-))))
Ne razumem,kada se to sve okrenulo naopacke...poceli smo da se stidimo i kajemo kada radimo prave stvari,a hvalimo kada smo ono drugo...
Kako se kaze ono...
Cega se pametan stidi,time se Budala ponosi...
Nisi ti budala bila...volela si...A on nek zivi sa svojom mukom...
E ...sada,zavisi na kakvu korist mislis i kakvu korist ocekujes...pozz

(no subject) [Reply]
izabella | 17 Jun, 2011 18:51

...najvise sam mrzela kad neko kaze u komentaru:ja ovo potpisujem!?
A evo danas po prvi put sam shvatila znacenje potpisivanja,pa zato draga anna,svaka ti cast za komentar,a ja cu da budem bezobrazna i da kazem JA POTPISUJEM,komentar nase pametne i drage nam anna!
pozdrav:)

(no subject) [Reply]
unajedina | 17 Jun, 2011 19:11

I ja potpisujem Annu...
Pozdrav

(no subject) [Reply]
vilabezkrila | 17 Jun, 2011 19:16

Anna.. izabella..ne stidim se ja svojih postupaka već mi je krivo što su me svi redom na neki način iskoristili. izostalo je ono neko poštovanje za uložen trud. gramzivi su ljudi pa im nikad ničega nije dosta..opet znam da ni tu nemam ja neku krivicu.. pokušala sam da kažem da nema garancija pa makar se pridržavao svih mogućih pravila. neke druge žene rade sve suprotno i još su udate, što opet ne znači da žalim za čovekom koji nije umeo da me ceni i poštuje, samo je sve to po malo nepravedno..i pored svega još uvek verujem u drugu šansu i da ću naći čoveka koga će da oduševi moj stav prema braku. ko zna možda ga i nadjoh već. pozdrav obema.

(no subject) [Reply]
vilabezkrila | 17 Jun, 2011 19:24

Uno jedina..pozdrav i tebi

(no subject) [Reply]
biljana | 17 Jun, 2011 23:20

Kao što neko reče "Pravila postoje da bi se kršila."
Slušala sam sve savete vezane za brak od iskusnijih,meni bliskih žena. I mislila sam da one sve znaju. Vremenom sam shvatala da je svaki brak posebna priča, da za svaki brak postoje određena "pravila". Komunikacija, slušanje, poštovanje, tolerancija i ljubav su neke od osnovnih stvari koje čine brak. I sve ono što radiš iz srca, zato što ti to želiš a ne da impresioniraš druge je prava stvar. U braku su bitne samo dve osobe, glavni glumci, mada se većinom mnogo više pažnje obraća na sporedne glumce i šaptače.
A to što misliš da si često ispala budala...pa uzmi i to kao pozitivno iskustvo: naučila si da više nikad ne ispadneš. Okreni svako negativno iskustvo u pozitivu: iz svake situacije naučiš nešto novo. Okreni stvari u svoju korist, ne daj im više da idu protiv tebe.
Sve najbolje!

(no subject) [Reply]
viktory | 18 Jun, 2011 02:12

znam te dileme.Zene jesu stub kuce pa zato one cesto i samu sebe krive za propale veze ili brakove. I to su nam vaspitanjem usadili osecaj krivice. Nisi budala ako delas ispravno ali jesi ako mislis da je krivica iskljucivo tvoja.